De podcast van de uitzending op 27 mei 2013

Onze volgende uitzending zal doorgaan op 1 juli om 19u. op Radio Air Libre !

HIER vind je de podcast van de uitzending op 27 mei 2013.

We gingen van start met een nummer van Wally en de technisch werklozen, “Jeanne en Jolanda”.

Een eerste reportage over Coiffure Liliane, een stel feestvarkens die elke donderdag de gelegenheid geven aan muziekgroepen en andere artiesten om zich te tonen en met de hoed rond te gaan. In de reportage hoor je een nummer van Georges Brassens, met name “S’faire enculer”, de fantastische calypso van The Mighty Sparrow met “The Slave”, het verhaal van de slaven in Trinidad. Met veel dank aan The Concrete Coconuts, Babas die Brassens zong in het voorprogramma, Alexis voor zijn gepassioneerde uitleg over de Calypso en Sandrine van Coiffure Liliane.

Van de calypso gingen we over naar de brusselse mambo met een nummer van La Clinik du Docteur Poembak, “Mambo du Docteur Poembak”.

Vervolgens spraken we met de echte winnaars van de 20 km. van Brussel, Les Gazelles de Bruxelles, op een nummer van het Orchestra Baobab, “Utru Horas”.

Toen kwam er een kleine stijlbreuk, vettige brusselse punkrock van The U’lers met “Too hot to handle”, die we vorige vrijdag hebben kunnen bewonderen in het Regenbooghuis.

Tenslotte keerden we terug naar de gouwe ouwe brusselse liedjes en sketches. De dag voor de uitzending waren we te gast in frituur-restaurant Patat en Zak, waar we afgesproken hadden met Tischke Van Meuilebeik. Hij maakt een zeer mooie blog, Hu(moeur)s bruxelloises et belges maar de montage kregen we niet meer voor elkaar. Dit gezegd zijnde, Tischke komt terug in de volgende uitzending!
Dus om te beginnen een klassieker van Roger Verbor en Marie Delcourt, “Porto et Rhum”.
Vervolgens Simone Max met “Oie, oie, oie”.
En tenslotte Jef Kazak die deze keer voor de rechter moet komen, met een fameuze litanie scheldwoorden in ‘t brussels vloms.

Alleï, au prochain plaisir et portemonnez-vous bien!

Ankervrouw en sidekick

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.